97px

Slovakiska lantbruksuniversitetets huvuduppgift i Nitra som den enda utbildnings- och vetenskapliga institutionen i sitt slag i Slovakien är att tillhandahålla universitetsutbildning i i enlighet med Bolognastrategin på grundval av vetenskaplig kunskap inom området jordbruk och relaterade vetenskaper. Som det enda lantbruksuniversitetet i Slovakien har SUA en exklusiv position inom de slovakiska universiteten och det rikstäckande verksamhetsområdet. Dess uppdrag är att tillhandahålla och säkerställa utbildning, forskning och vägledning så att den kunskap som är nödvändig för utvecklingen av jordbruk och närliggande industrier och landsbygdsutveckling i Slovakien skapas, överförs till och sammankopplas med det internationella samfundet. Tillsammans med de akademiska arbetsplatserna är SUA en del av nätverket för offentliga universitet i Slovakien. För närvarande har SUA rätt att dela ut examina inom kandidat-, master- och forskarutbildningsprogram.

Universitetet lägger grundläggande vikt vid internationalisering av utbildning och forskning. Genom engagemang i internationella program LLP – Erasmus, CEEPUS och andra, SUA har för närvarande 136 bilaterala avtal inom Erasmusprogrammet och över 50 samarbetsavtal mellan universitet och högskolor världen över. Mängden studievistelser och praktikplatser vid partnerinstitutioner i många länder runt om i världen samt ett ständigt ökande antal utländska studenter vid universitetet skapar en internationell dimension och ökar därigenom universitetets attraktionskraft för potentiella sökande.

Fakulteten för ekonomi och ledning tilldelas konsekvent av ARRA (Independent university rankings Agency) som den bästa ekonomiska fakulteten i Slovakien. Det erbjuder ett brett utbud av ackrediterade studieprogram som täcker nyckelområden inom ekonomi och ledning och har ett utmärkt rykte och är känt för anställningsbarhet för akademiker i både den offentliga och privata sektorn, med unika studieprogram och spetsforskning med gedigen internationell bakgrund.< /p>

SUA i Nitra har långvarig erfarenhet av forskning och utbildning i ämnen relaterade till mat, livsmedelskvalitet, konsumentbeteende, mänsklig kost och hållbarhet konsumtion och samhälle. Alla ämnen tillhör prioriteringarna inom forskning och utbildning.

Läs mer på www.uniag.sk

Alla experter i projektteamet har erfarenhet av områden som behövs för projektet:

Elena Horská är dekanus för FEM vid SUA i Nitra och professor i marknadsföring och ledning vid institutionen för marknadsföring och handel. Hennes huvudsakliga forskningsinriktning omfattar konsumentstudier, marknadsföring av livsmedel och internationalisering. Hon koordinerade strategiskt partnerskapsprojekt “Food Quality and Consumer Studies” som en del av vilka nya läroböcker och studiematerial publicerades av Wageningen Academic Publisher (Sensorisk marknadsföring, Augmented reality, Neuromarketing för livsmedelshandlare och Mattrender). Som dekanus vid fakulteten har hon lett konceptet och implementeringen av Laboratoriet för konsumentstudier i forskning och utbildningsprocess vid FEM.

Jakub Berčík är biträdande professor vid samma institution, handledare för Laboratory of Consumer Studies vid FEM SUA i Nitra, och handledaren för Laboratory of Neuroeconomy and Consumer Decision-Making vid AgroBioTech Research Center i SUA i Nitra. Han är huvudförfattare till 2 ansökta patentansökningar: 1) Metoden för att erhålla och/eller bearbeta neuromarketingdata, ett system för dess implementering; och 2) En informationsenhet med samtidig återkoppling av återkoppling, ett sätt att presentera information. Han undervisar i ämnen som detaljhandel och varuhandel, e-handel och marknadsföring. Han är koordinator för ett utbildningsprojekt och tidigare var han aktiv partner i flera projekt. Han har redan publicerat mer än 60 vetenskapliga artiklar, en med 3,2 IF.

Johana Paluchová arbetar som biträdande professor vid samma institution. Hon undervisar i ämnena: Tjänstemarknadsföring, europeiskt konsument- och konsumentbeteende, Internationell marknadsföring och marknadsföring. Hon har aktivt arbetat med mer än 15 projekt Fram tills nu har hon publicerat mer än 64 artiklar. Nuförtiden är hon lokal koordinator för Erasmus+ utbildningsprojekt VTC och medpartner i ett utbildningsprojekt, i 2 forskningsprojekt och i 2 anslagsprojekt av SUA i Nitra. Hon är en professionell inom HORECA-segmentet.

Miroslava Kačániová arbetar med internationella aktiviteter, ECTS-koordinator för FBFS SUA i Nitra, Europa och universitetslärare vid Institutionen för mikrobiologi; Forskning: Mikrobiologi, livsmedelsmikrobiologi, bioteknik; Pågående projekt: 1 europeiskt samarbete, CEEPUS, TEMPUS, 4 slovakiska forsknings- och utbildningsprojekt. Tidigare projekt: 22 totalt. Totalt 903 publikationer inklusive 91 i WEB of Science and Scopus, 19 vetenskapliga monografier, 6 böcker, 200 vetenskapliga arbeten i tidskrift utan IF, 217 verk hemifrån och internationell konferens, 6 manus och andra, 1183 totalt citeringar inklusive 430 i SCOPUS/Web of Vetenskap.

Simona Kunová arbetar på SUA i Nitra, FBFS, Department of Food Hygiene and Safety. Hon sysslar med forskningen om livsmedelshygien och sanitet, mikrobiologisk säkerhet hos livsmedel. Tidigare projekt: 5 forskningsprojekt, 5 utbildningsprojekt. Publikationer i inhemska och utländska vetenskapliga tidskrifter och i Book of abstracts. Totalt: 228 publikationer, 25 i WEB of Science and Scopus, 2 vetenskapliga monografier, 1 bok, 65 vetenskapliga arbeten i tidskrift utan IF, 95 verk hemifrån och internationell konferens, 4 manus och andra, totalt 126 citeringar inklusive 72 i SCOPUS/Web av vetenskap. Aktivt deltagande i nationella och internationella konferenser.

Marta Habánová är akademiker och biträdande chef för institutionen för mänsklig näringslära. Hon undervisar i kurser: Nutritionsepidemiologi och Livsmedelsförädling och catering. Sedan år 2001 behandlar hon frågan om mänsklig näring och förebyggande åtgärder korrekt näring och livsstil mot kroniska icke-infektionssjukdomar såsom hjärt-kärlsjukdomar, onkologiska sjukdomar, fetma, diabetes mellitus, osteoporos och annat. Hon är författare respektive medförfattare till mer än 180 publikationer, medförfattare till tre patent och läroböcker.

Mária Borbélyová är administrativ anställd på FEM of SUA i Nitra. Hon deltog i projektet finansierat av EU och dess ESF med namnet ”Introducing, resp. förlängning av utbildningar i samarbete med utländska universitet”, ITMS-kod 26110230065, samt på projektet Erasmus+ KA2 Strategiska partnerskapsprojekt “Food Quality and Consumer Studies (FOODCOST)”, nr. 2014-1-SK01-KA203-000464 och ”Små- och familjegårdarnas hållbarhet” (JORD), nr. 2016-1-SK01-KA203-022611.